Slušaj SupeRadio uživo! Klik ->
  • Obavijest/Važno: Novo na KameleoNet-u: Preuzmite Android aplikaciju za vaš mobilni telefon  
  • Radio Kameleon - 102.7 MHz | 101.2 MHz | 98.3 MHz | 95.9 MHz | 95.6 MHz | 91.5 MHz - Radio za sve nacije i sve generacije!

Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

RADIO

DANAS

LIFE

ZABAVA

SPORT

TECH

Astrologija

Kreiraj poster

VREMENSKA PROGNOZA

Izbori 2014

5 načina da im spasimo život u hladnim danima

Objavljeno: 25. Decembar 2014. - 20:12 | IZDVOJENO, LIFE

Snježni smetovi, bjelina koja je prekrila drveće, kuće, parkove, ulice, slika je iz bajke koju su nam kao djeci čitali pred spavanje. Međutim, snježnoj idili lako je diviti se iz toplog doma uz šoljicu čaja. Za one koji su prisiljeni da zimske mjesece provedu napolju, ovi dani predstavljaju puko preživljavanje.

 

Mnoge životinje na ulicama su našom krivicom, jer smo ih se zasitili, doveli novog, slađeg mališana, ili više jednostavno nismo imali uslova za njih. Zato, pomozimo im da prežive ove zavejane dane.

 

Evo nekoliko načina da pomognete:

 

1. Odškrinite vrata ulaza – hvala!

 

Kada vidite kucu ili macu kako cvokoću ispred vaše zgrade, sjetite se kako bi bilo da ste zaboravili ključ svog stana baš tog ledenog dana. Odškrinite vrata od ulaza i dopustite im da se bar malo ugriju.

 

1

 

2. Napravite im kućicu

 

Organizujte se sa prijateljima i od starih dasaka, stiropora (koji je odličan izolator) i sličnih materijala napravite kućicu napuštenim kucama “iz kraja”. One će vam biti beskrajno zahvalne, a vas će danima grijati neverovatan osećaj ljubavi i zadovoljstva što ste pomogli nekome da preživi.

 

2

 

3. Stara ćebad, odjeća, spas su u zimskim noćima

Stara odjeća, iscjepana ćebad, i sve one stvari koje godinama stoje u vašem podrumu, mogu spasiti živote sirotih životinja u vašem komšiluku. Pokupite sve te tkanine, stavite ih u natkriveni ćošak (ispod stepeništa, u uglu zgrade), a smrznute životinje će ih pronaći i biće vrlo zahvalne.

 

3

 

4. Postavite hranilice za ptičice

 

Plastični poklopac stare činije, tacnica, ili nešto slično može biti izvor života za vrapčiće i golubove koji po ovom nevremenu ne mogu da pronađu mrvice. Malo starog hljeba, koje zrno i biće spašene.

 

4

 

5. Slama u kućici

 

Mnogi psi su prinuđeni da žive u improvizovanim kućicama od starog bureta ili nečeg sličnog. Ako vidite tako nešto, ne budite lijeni, stavite im slamu i odmah će biti toplije.

 

Vidite, nije teško! Zato im pomozimo da prežive zimu. :)Izvor: zivotinje.rs

 

KameleoNet Soc!al

Podijeli s prijateljima!

Kaži šta misliš!


Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

CopyRight © 2012 - Radio Kameleon doo Tuzla - Sva prava zadržana. Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox i Google Chrome web browser-e, ekrane minimalne rezolucije 1152x864px.
Verzija za mobilne uređaje će biti dostupna uskoro. Uslovi i pravila korištenja