Slušaj SupeRadio uživo! Klik ->
  • Obavijest/Važno: Novo na KameleoNet-u: Preuzmite Android aplikaciju za vaš mobilni telefon  
  • Radio Kameleon - 102.7 MHz | 101.2 MHz | 98.3 MHz | 95.9 MHz | 95.6 MHz | 91.5 MHz - Radio za sve nacije i sve generacije!

Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

RADIO

DANAS

LIFE

ZABAVA

SPORT

TECH

Astrologija

Kreiraj poster

VREMENSKA PROGNOZA

Izbori 2014

FOTO: Da li ste i vi dobili/e instrukcije za glasanje?

Objavljeno: 14. Oktobar 2014. - 17:10 | Izbori 2014, Ja Reporter | Objavio/la: kameleon.ba

Nakon što su završeni još jedni izbori u Bosni i Hercegovini, u javnost ponovno dospijevaju različite glasine koje pokrivaju široki spektar narušavanja jednog od osnovnih demokratskih principa, a to je aktivno biračko pravo. Ovo narušavanje dolazi u raznim oblicima, a između ostalog – kupovinom/prodajom glasova, ucjenom ili nametanjem izbora na bilo koji drugi način.

 

S tim u vezi, redakciji Kameleona se javio posmatrač Opštih Izbora 2014, koji je svoju dužnost vršio na jednom od biračkih mjesta u Opštini Tuzla (identitet posmatrača i biračko mjesto su poznati redakciji Kameleona). Ovaj zabrinuti građanin nam je dostavio papir na kojem su jasno ispisane instrukcije za glasanje, a koji je dobio od “starije gospođe”, nakon što je popunivši svoje biračke listiće, napustila kabinu za glasanje. Kako ovaj posmatrač tvrdi, nepoznata gospođa mu je, nakon glasanja, “ugurala zgužvan papir u ruku”, te je pri tome nesiguran da li je ista željela da se riješi instrukcija ili da na neki način da do znanja da je na njenu izbornu odluku uticala neka “viša sila”.

 

Instrukcije za glasanje upućuju na članove i članice Stranke Demokratske Akcije (SDA), i to na svim nivoima vlasti. Ukoliko ste i sami doživjeli nešto slično, pozivamo vas da nam se javite na e-mail: redakcija@kameleon.ba. Vaš identitet će zagarantovano ostati zaštićen.

 

Instrukcije za glasanjeIzvor: kameleon.ba

 

Članak poslao čitatelj: Stavovi izneseni u ovom članku ne predstavljaju stavove portala KameleoNet-a. KameleoNet ne garantuje njihovu tačnost ili potpunost. Svi korisnici portala su saglasni sa činjenicom da lično snose svaki rizik vezan za pristup i korištenje sadržaja ove web stranice. KameleoNet isključuje svoju odgovornost za svaku direktnu i/ili indirektnu štetu nastalu ili koja bi mogla proizaći iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja portala , kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ovog web portala.

Pošalji svoju vijest, najavi svoj događaj, promoviši sebe!

KameleoNet Soc!al

Podijeli s prijateljima!

Kaži šta misliš!


CopyRight © 2012 - Radio Kameleon doo Tuzla - Sva prava zadržana. Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox i Google Chrome web browser-e, ekrane minimalne rezolucije 1152x864px.
Verzija za mobilne uređaje će biti dostupna uskoro. Uslovi i pravila korištenja