Slušaj SupeRadio uživo! Klik ->
  • Obavijest/Važno: Novo na KameleoNet-u: Preuzmite Android aplikaciju za vaš mobilni telefon  
  • Radio Kameleon - 102.7 MHz | 101.2 MHz | 98.3 MHz | 95.9 MHz | 95.6 MHz | 91.5 MHz - Radio za sve nacije i sve generacije!

Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

RADIO

DANAS

LIFE

ZABAVA

SPORT

TECH

Astrologija

Kreiraj poster

VREMENSKA PROGNOZA

Izbori 2014

Dragan Marković: Svi će sa nama imati problema

Objavljeno: 22. Decembar 2014. - 17:12 | SPORT

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, danas je u Mostaru počela pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se igrati od 15. januara u Kataru.

 

Izabranici Dragana Markovića u gradu na Neretvi boravit će do 30. decembra, nakon čega putuju za Sarajevo pa u Katar, rečeno je na današnjoj press konferenciji Rukometnog saveza BiH u Mostaru.

 

Selektor Dragan Marković u Mostaru je okupio 21 igrača, a njih 19 putuje u Katar.

 

“Sretni smo što se duh naše reprezentacije proširio po cijeloj zemlji, ne samo po Mostaru. Poslije dva dana pauze, reprezentativci će trening nastaviti u Sarajevu, a nakon toga putujemo u Katar gdje ćemo odigrati dvije kontrolne utakmice sa domaćinom prvenstva i jednu s reprezentacijom Portugala. Naši reprezentativci sa nestrpljenjem iščekuju prvu utakmicu sa Iranom”, istakao je Marković, ne krijući nadu da će imati mnogo više sreće sa povrijeđenim igračima u poređenju sa kvalifikacionim periodom.

 

Prokomentirao je i veliko interesovanje evropske sportske javnosti za našu reprezentaciju koja je do sada bila nepoznanica.

 

“Bilo smo nepoznanica do plasmana na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali od tada nas posmatraju s respektom. Osjetio sam to po njemačkim medijima koji se intenzivno raspituju za zdravstveno stanje Nikole Prce i Marka Panića kao nosilaca naše igre. Ni Katar nas na pripremni turnir ne zove što nas voli, već što nas respektuje i što se nadaju da će se sa nama susresti u drugom krugu. Mi nemamo šta da izgubimo, ali gledajući kakva smo ekipa svi će s nama imati problema”, rekao je  selektor Marković.

 

Atmosfera u reprezentaciji je više nego odlična.

 

“Na put ide 19 igrača a u Mostaru se okupilo 21. Ko će otpasti a ko putovati vidjećemo. Otvorena je konkurencija”, istakao je Marković, dodavši:

 

“Pripreme traju od samog plasmana na SP. Očekivanja su da prođemo u drugi krug, da igramo što bolje, te će tako doći i dobri rezultati.”Izvor: scsport.ba/aa.com/kameleon.ba

 

KameleoNet Soc!al

Podijeli s prijateljima!

Kaži šta misliš!


Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

CopyRight © 2012 - Radio Kameleon doo Tuzla - Sva prava zadržana. Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox i Google Chrome web browser-e, ekrane minimalne rezolucije 1152x864px.
Verzija za mobilne uređaje će biti dostupna uskoro. Uslovi i pravila korištenja