Slušaj SupeRadio uživo! Klik ->
  • Obavijest/Važno: Novo na KameleoNet-u: Preuzmite Android aplikaciju za vaš mobilni telefon  
  • Radio Kameleon - 102.7 MHz | 101.2 MHz | 98.3 MHz | 95.9 MHz | 95.6 MHz | 91.5 MHz - Radio za sve nacije i sve generacije!

Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

RADIO

DANAS

LIFE

ZABAVA

SPORT

TECH

Astrologija

Kreiraj poster

VREMENSKA PROGNOZA

Izbori 2014

FOTO: Ususret Božiću: Trg Svetog Petra osvijetljen s 340 svjetiljki

Objavljeno: 20. Decembar 2014. - 01:12 | Ja Reporter

Pripreme pred proslavu Božića na vatikanskom trgu Svetog Petra završene su, a papa Franjo je istakao kako je božićno drvce i maketa na kojoj je prikazano rođenje Isusa za sve postalo simbol prijateljstva, javlja Anadolu Agency.

U Veroni, gradu na sjeveru Italije, danas je okićena jelka visoka 25 metara koja je dovezena čak s juga zemlje. Drvo su okitili radnici fondacije “Arena di Verona”, a osim toga napravili su i maketu kolibice na kojoj je prikazano rođenje Isusa. Svjetiljke i lapmice, na oduševljenje prisutnih, upaljene su nakon što je pao mrak.

Veliki broj vjernika pratio je paljenje lampica na jelci u Veroni, budući da je to jedan od dva važna simbola Božića. Uz paljenje božićnih svjetala u Veroni nova svjetla upaljena su i na Bazilici Svetog Petra, kao i na istoimenom trgu gdje je postavljeno božićno drvo. Trg i bazilika okićeni su s 340 svjetiljki koje noću ovom mjestu daju posebnu čar.

 

Članak poslao čitatelj: Stavovi izneseni u ovom članku ne predstavljaju stavove portala KameleoNet-a. KameleoNet ne garantuje njihovu tačnost ili potpunost. Svi korisnici portala su saglasni sa činjenicom da lično snose svaki rizik vezan za pristup i korištenje sadržaja ove web stranice. KameleoNet isključuje svoju odgovornost za svaku direktnu i/ili indirektnu štetu nastalu ili koja bi mogla proizaći iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja portala , kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ovog web portala.

Pošalji svoju vijest, najavi svoj događaj, promoviši sebe!

KameleoNet Soc!al

Podijeli s prijateljima!

Kaži šta misliš!


CopyRight © 2012 - Radio Kameleon doo Tuzla - Sva prava zadržana. Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox i Google Chrome web browser-e, ekrane minimalne rezolucije 1152x864px.
Verzija za mobilne uređaje će biti dostupna uskoro. Uslovi i pravila korištenja