Slušaj SupeRadio uživo! Klik ->
  • Obavijest/Važno: Novo na KameleoNet-u: Preuzmite Android aplikaciju za vaš mobilni telefon  
  • Radio Kameleon - 102.7 MHz | 101.2 MHz | 98.3 MHz | 95.9 MHz | 95.6 MHz | 91.5 MHz - Radio za sve nacije i sve generacije!

Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

RADIO

DANAS

LIFE

ZABAVA

SPORT

TECH

Astrologija

Kreiraj poster

VREMENSKA PROGNOZA

Izbori 2014

Izabrano rukovodstvo Skupštine TK i delegati u Dom naroda Parlamenta FBiH

Objavljeno: 25. Decembar 2014. - 15:12 | DANAS, IZDVOJENO

Foto: A. Bajrić (Dnevni Avaz)

14:05 Tajnim glasanjem poslanika Skupštine TK, u Dom naroda Parlamenta FBiH izabrani su Rasim Dostović (SDA) i Lejla Didik-Sarajlić (DF) iz reda bošnjačkog naroda. Treći delegat iz reda Bošnjaka nije izabran jer su kandidati iz SDP-a i SBB BiH dobili isti broj glasova. O tome će biti odlučeno žrijebom Centralne izborne komisije BiH.

 

Iz reda srpskog naroda u Dom naroda izabran je Slađan Ilić (SDP).

 

U toku je pauza nakon čega počinje nova sjednica Skupštine TK, na kojoj se očekuje rasprava o zahtjevima radnika unuištenih tuzlanskih preduzeća da im bude isplaćena jednokratna novčana naknada iz budžeta.

 

13:03 Sa 30 glasova “za” i pet suzdržanih Senad Alić iz SDA izabran je za predsjednika Skupštine TK, dok je za potpredsjednika, također sa 30 glasova “za” i pet suzdržanih, izabran Slađan Ilić (SDP BiH), kandidat Kluba srpskog naroda. U oba glasanja suzdržani su bili poslanici Saveza za bolju budućnost BiH.

 

U toku je glasanje za delegate u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

 

10:54 Zastupnici Skupštine Tuzlanskog kantona na današnjem nastavku konstituirajuće sjednice birat će novo skupštinsko rukovodstvo, kao i delegate za Dom naroda FBiH.

 

Za predsjednika Skupštine TK, prema koalicijskom dogovoru, predložen je Senad Alić iz SDA, dok je za potpredsjednika iz reda srpskog naroda predložen Slađan Ilić iz SDP-a. Za potpredsjednika iz reda hrvatskog naroda nema prijedloga.

 

Na današnjoj sjednici trebali bi biti izabrani i delegati  za Dom naroda FBiH. Skupštini je pristiglo 7 listi  sa kojih će klubovi naroda birati 8 delegata i to 3 iz reda bošnjačkog, 2 iz reda srpskog i  1 iz reda hrvatskog naroda, te 2 iz reda ostalih.Izvor: Dnevni Avaz

 

KameleoNet Soc!al

Podijeli s prijateljima!

Kaži šta misliš!


Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

CopyRight © 2012 - Radio Kameleon doo Tuzla - Sva prava zadržana. Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox i Google Chrome web browser-e, ekrane minimalne rezolucije 1152x864px.
Verzija za mobilne uređaje će biti dostupna uskoro. Uslovi i pravila korištenja