Slušaj SupeRadio uživo! Klik ->
  • Obavijest/Važno: Novo na KameleoNet-u: Preuzmite Android aplikaciju za vaš mobilni telefon  
  • Radio Kameleon - 102.7 MHz | 101.2 MHz | 98.3 MHz | 95.9 MHz | 95.6 MHz | 91.5 MHz - Radio za sve nacije i sve generacije!

Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

RADIO

DANAS

LIFE

ZABAVA

SPORT

TECH

Astrologija

Kreiraj poster

VREMENSKA PROGNOZA

Izbori 2014

Kameleon INFO

Osnovan 1992. godine kao jedna od prvih privatnih radio stanica u regiji. Postali smo sinonim modernog, otvorenog, drugačijeg i zabavnog programa. Danas je to mreža sa dvije radio stanice i 9 predajnika koje pokriva 1.500 000 ljudi U BiH.

 

Cilj i svrha našeg postojanja

 

Prateći otvoreni duh novog doba koji može uvjeriti sve ljude o zajedničkom suživotu i razumijevanju na ovim prostorima, Radio Kameleon daje doprinos kvaliteti življenja u zajednici različitih naroda.

 

U našem programu želimo pridobiti slušatelje da govore o svemu, sa svakim i o svakome, kroz demokratski dijalog, poštujući kanone novinarske profesije.

 

Kroz komunikaciju sa slušateljima razvijamo demokratski duh novog vremena, plasirajući informacije neovisne o bilo kojoj političkoj opciji.

 

Kroz praćenje najvažnijih događaja objavljujemo i pozadinu tih događaja dajući maksimalan naglasak na istraživačkom novinarstvu, kvalitetu i modernom prezentiranju drugačijeg senzibiliteta nove publike koje je iznad politike i svih političkih opcija.

 

Radio Kameleon educira i informira svoje slušateljstvo da u multikulturalnoj zajednici postoje ljudi, običaji i jezik različiti od njihovog. Znajući za takve različitosti Radio Kameleon ih prezentira na način da izgradi svijest o zajedničkom životu i nacionalnoj toleranciji.

 

Dugoročne dozvole za emitovanje:

 

U procesu natjecanja za izdavanje dugoročnih dozvola koje sprovodi CRA, Radio Kameleon je postao vlasnik dozvola za emitovanje tako da sada svojim signalom pokrivamo Tuzlanski i Kanton Sarajevo, dio Zeničko-Dobojskog kantona, Distrikt Brčko, Posavsku Županiju, dio regije Doboj u RS i dio Podrinja na sljedećim frekvencijama:

- Tuzla 102,7 MHz

- Sarajevo 101,2 MHZ

- Kladanj 91,5 MHz

- Zavidovići 98,3 MHz

- Gračanica 95,9 MHz

- Gradačac 95,6 MHZ

Prva smo privatna radio stanica koja je od strane CRA dobila koncesiju na frekvenciju koja je koordinisana sa susjednim državama tako da na sjeveru pokrivamo i značajan dio R Hrvatske i dio Srbije i Crne Gore.

 

Rad se nagrađuje

 

Mi smo vodeća stanica u tehničkom i programskom konceptu. Jutarnji program „UDRI MUŠKI“ preuzima 32 radio stanice i prenosi uživo TV OBN. Radio Kameleon je radio sa najviše priznanja uključujući:

- ” Zlatna plaketa sa značkom ” – nagrada Internacionalne Lige Humanista za 2010 godinu

- “Nagrada za doprinos razvoju i popularizaciji sporta u BiH” – Sportskog saveza Bosne i Hercegovine (SSBiH)

- “BH Oskar popularnosti” – za 2010 godinu kako Najslušanija radio stanica u BiH sa zabavnm programom”

- “Evropski radio godine u BiH”- 2009 g.

- “Najbolja humanitarna akcija 2009 godine” ( specijalno priznanje za humanost u oglašavanju za kampanju posvećenu Ljiljani Krajnc)

- ”Najbolja stanica u 1999.godini”, u konkurenciji 101 radio stanice iz 22 zemlje, priznanje Radio Free Europe;

- Nagrada za najbolju radio stanicu u Bosni i Hercegovini za 1999.godinu-Večernje Novine;

- Prva nagrada za najbolji kulturni program za 1999.godinu- Festival ”Alter Medija 99”

- Druga nagrada za najbolji radio jingle za 1999.godinu- Festival ”Alter Medija 99”

- ”2000 Award for Excellence”-priznanje Radio Free Europe

- Nagrada za najbolju radio stanicu u Bosni i Hercegovini za 2001.godinu-Jutarnje Novine

- 2002. – Nagrada za najbolji TV spot «DESETKA» No Limit

- 2003. – Nagrada Davorin za muzički humani gest godine – humanitarni koncert «Maske-ram-bam-bal»

- SFOR (1st Battalion Cavalry regiments) for 1999

- SFOR (2nd Battalion armor) for 1999

- SFOR (The Spartans) for 1998

- SFOR (2nd Battalion mechanized) for 1998

- SWEBAT (IFOR Nordic brigade) for 1996

- NORDBAT 2/ BH Command/ UNPROFOR for 1995

 

«Radio Kameleon» je već osamnaest godina organizator i izvršni producent izuzetno posjećenih sportskih, kulturnih i zabavnih događaja među kojima izdvajamo:

«Maske-ram-bam-ba», tradicionalni novogodišnji maskembal za djecu

«Dani sporta i prijateljstva, tradicionalna sportska manifestacija

«Ura, raspust je”, tradicionalni koncert za djecu i mlade

«Tour de BiH», biciklisticka trka

«Ljeto u Tuzli», niz kulturno zabavnih događanja,

«Reci, Droga – Ne»

«Olovka PIše Srcem», akcija sakupljanja školskog materijala za prognanike Podrinja i druge…

 

Ono na što smo posebno ponosni je da imamo oboren i Guinnessov rekord i to dva puta u kategorijama : „Najmnogobrojniji poljubac na svijetu“ i “Najmasovniji bečki valcer”.

 

Naš razvoj

 

Da bi uspješno nastavili svoju misiju, ali sada kao višeregionalna stanica, otvorili smo i studio u Sarajevu, odnosno radio sa kompletnom infrastrukturom, te pravimo prvi korak u razvijanju mreže radio stanica u BiH pod brand-om „FM HOT NETWORK“.

 

Radio Kameleon emituje svoj program kao višeregionalna stanica i uspjeli smo sadržaje prilagoditi svim slušateljima. Ono na čemu smo bazirali svoju programsku koncepciju, i u tome po visokoj slušanosti uspjeli, je upravo ono što je bila i jedna od smjernica CRA pri dodjeli dozvola: pružanje informacija lokalnog karaktera, danas kao mreža lokalnih radio stanica.

 

Osnova koncepcije našeg rada nakon preuzimanja dozvole i koncesije na frekvenciji u regiji Sarajevo je realizovanje dijela programa iz dva studija ponaosob: Studio Kameleon Tuzla i Kameleon Studio Sarajevo. Ovakav način realizacije dijela programa omogućava kreiranje «lokalnog» programa, odnosno pružanje informacija lokalnog karaktera, a ostatak programa je proizvod oba studija (obje redakcije) i emitovan na svim frekvencijama.

 

Format, dinamika, sadržaji, stil u vođenju programa a sve sa visokim profesionalizmom je ono što karakteriše sadašnji program radio Kameleona i ono što treba preuzeti i nastaviti razvijati i po realizaciji ovog projekta.

 

Koncipiramo program na slijedeći način:

 

Od prvog dana kada smo počeli sa radom (26.12.1992) program emitujemo 24 sata dnevno. Kameleon nikada nije stao, a boje njegovog programa boje cijelu Bosnu i Hercegovinu bojama uspjeha, ljubavi i sreće. Lagano ali sigurno

 

Kameleon-logo

Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

CopyRight © 2012 - Radio Kameleon doo Tuzla - Sva prava zadržana. Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox i Google Chrome web browser-e, ekrane minimalne rezolucije 1152x864px.
Verzija za mobilne uređaje će biti dostupna uskoro. Uslovi i pravila korištenja