Slušaj SupeRadio uživo! Klik ->
  • Obavijest/Važno: Novo na KameleoNet-u: Preuzmite Android aplikaciju za vaš mobilni telefon  
  • Radio Kameleon - 102.7 MHz | 101.2 MHz | 98.3 MHz | 95.9 MHz | 95.6 MHz | 91.5 MHz - Radio za sve nacije i sve generacije!

Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

RADIO

DANAS

LIFE

ZABAVA

SPORT

TECH

Astrologija

Kreiraj poster

VREMENSKA PROGNOZA

Izbori 2014

Napravite novogodišnju tortu za 10 KM!

Objavljeno: 25. Decembar 2014. - 10:12 | Hrana, LIFE

U periodu smo praznika. Pretpostavljamo da mnogi od vas već počinju razmišljati koje poslastice praviti za novogodišnju noć.

 

Mi vam preporučujemo Ledenu tortu, za čije pravljenje su vam potrebne najjeftinije moguće namirnice, dok sama “produkcija” ove torte ne zahtjeva pretjerano veliko kulinarsko znanje.

 

Potrebni sastojci

 

Kora: 5 jaja , 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 1 prašak za pecivo

 

Čokoladna krema: 3 jaja, 150 g šećera u prahu, 250 g margarina, 1 kašika mlijeka, 200 g čokolade za kuhanje

 

Krema za glazuru:

½ l šlag kreme (slatko vrhnje), 150 g šećera u prahu

 

 

Priprema:

 

U jednoj manjoj posudi izmiješati 5 kašika brašna i prašak za pecivo. U drugu posudi izlupati 5 jaja, zatim dodati 5 kašika šećera i miksati sve zajedno. Nakon toga postepeno dodavati brašno dok smjesa ne postane kompaktna. Staviti koru na pečenje. Nakon što je ispečemo, koru podijelimo na dva dijela i nastavimo sa pripremanjem čokoladne kreme. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. U žumanjke dodati 150 g šećera u prahu i izmiksati. U smjesu potom dodati 1 kašiku mlijeka i već izmiksan margarin. Nastaviti miješati dok se smjesa ne sjedini. Na blagoj vatri rastopiti čokoladu, a potom je dodati u smjesu sa žumanjcima i šećerom u prahu. Nakon toga smjesu ostaviti na hlađenje. Bjelanjke izlupati u čvrsti snijeg i dodati ohlađenoj čokoladnoj kremi, postepeno miješajući kašikom, i nikakoo mikserom. Na kraju izmiksati ½ šlag kreme sa 150 g šećera i preliti preko torte. Po želji ukrasiti.

 

Slaganje: kora – čokoladna krema – kora- krema za glazuru.

 

 

Samo u Bingu možete doći do potrebnih namirnica po veoma povoljnim cijenama.

 

10 jaja L klasa – 2.20 KM

200 g šećera Elestra -  0.65 KM

250 g margarina – 1.15 KM

Čokolada za kuhanje Kandit – 2 KM

Šlag krema Meggle – 2.50 KM

Prašak za pecivo Podravka – 0.20 KM

 

Ako bismo pridružili ostale sastojke koji su nam potrebni za ovaj recept i sve zajedno sabrali, doći ćemo do jeftine ali izuzetno ukusne torte koja ne prelazi cijenu od 10 KM.



Izvor: kameleon.ba

 

KameleoNet Soc!al

Podijeli s prijateljima!

Kaži šta misliš!


Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

CopyRight © 2012 - Radio Kameleon doo Tuzla - Sva prava zadržana. Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox i Google Chrome web browser-e, ekrane minimalne rezolucije 1152x864px.
Verzija za mobilne uređaje će biti dostupna uskoro. Uslovi i pravila korištenja