Slušaj SupeRadio uživo! Klik ->
  • Obavijest/Važno: Novo na KameleoNet-u: Preuzmite Android aplikaciju za vaš mobilni telefon  
  • Radio Kameleon - 102.7 MHz | 101.2 MHz | 98.3 MHz | 95.9 MHz | 95.6 MHz | 91.5 MHz - Radio za sve nacije i sve generacije!

Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

RADIO

DANAS

LIFE

ZABAVA

SPORT

TECH

Astrologija

Kreiraj poster

VREMENSKA PROGNOZA

Izbori 2014

Nema više pijanih slika na Facebooku

Objavljeno: 15. Decembar 2014. - 13:12 | Tech

Svakog minuta na Facebook se okači preko 200 miliona slika, među kojima dobar dio čine fotke iz provoda, na kojima su korisnici u manje ili više elkoholisanom stanju.

 

 Zbog takvih slika korisnici mogu da imaju problema sa porodicom, nadređenima ili sa kolegama i prijateljima nakon što okače neke svoje ili zajedničke “pijane” fotke na Facebook, piše Mondo.

 

Korisnici se nekad zbog takvih fotografija kaju, njihovo raspoloženje pada, a to utiče i na korišćenje Facebooka i interakciju s prijateljima.

 

Kako bi zaustavio takve ispade i povećao nivo korisničkog zadovoljstva Facebooka razvija poseban sistem nadziranja aktivnosti korisnika zasnovan na vještačkoj inteligenciji.

 

Britanski list “Independent” piše da kompanija “Artificial Intelligence Lab”, u vlasništvu najveće društvene mreže, već radi na razvoju softvera koji prati ponašanje korisnika i skenira slike i objave, koje bi mogle biti kontraproduktivne po korisnike i njihove prijatelje.

 

Kada sistem detektuje status ili fotku koja ukazuje na to da je korisnik pijan stići će obaveštenje o odlaganju postavljanja tog statusa ili fotografije i upozorenje da to može biti štetno po korisnika.

 

Ova, zapravo, stara tehnologija prepoznavanja “stanja” korisnika skeniraće lice na slici i pokušati da razlikuje “pijan” od “treznog” izraza, a sam proces prepoznavanja je sličan onom koji predlaže da tagujemo prijatelje na slici, koji se danas uveliko koristi.

 Izvor: buka.com

 

KameleoNet Soc!al

Podijeli s prijateljima!

Kaži šta misliš!


Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

CopyRight © 2012 - Radio Kameleon doo Tuzla - Sva prava zadržana. Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox i Google Chrome web browser-e, ekrane minimalne rezolucije 1152x864px.
Verzija za mobilne uređaje će biti dostupna uskoro. Uslovi i pravila korištenja