Slušaj SupeRadio uživo! Klik ->
  • Obavijest/Važno: Novo na KameleoNet-u: Preuzmite Android aplikaciju za vaš mobilni telefon  
  • Radio Kameleon - 102.7 MHz | 101.2 MHz | 98.3 MHz | 95.9 MHz | 95.6 MHz | 91.5 MHz - Radio za sve nacije i sve generacije!

Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

RADIO

DANAS

LIFE

ZABAVA

SPORT

TECH

Astrologija

Kreiraj poster

VREMENSKA PROGNOZA

Izbori 2014

Radovan Vukoje: Naše nagrade su veliki uspjeh bh vinarstva

Objavljeno: 24. Decembar 2014. - 13:12 | LIFE

Tokom proteklih nekoliko dana, svečano i uz prisustvo predstavnika medija, obilježena je 120. godišnjica postojanja Carskog vinograda Ušće, koji se nalazi 10 km od Trebinja.

 

Radi se o vinariji “Podrum Vukoje”, koja je 2013. godine proglašena najboljom vinarijom u jugoistočnoj Europi, na 11. Regionalnoj konferenciji turizma i eno-gastronomije u Beogradu.

 

 

 vinograd 1

 

 

Kvalitet ovog vina i ne čudi, ako napišemo da su ga krajem 19. vijeka pile carske i plemiće porodice.

 

“Podrumi Vukoje posjeduju vinograd kojeg je posadila Austro-ugarska monarhija davne 1894. godine. Upravo je ušće rijeka Trebišnjice i Sušice odredila kao najbolji za autohtonu sortu žilavku. Vino koje se proizvodilo bilo je vino za carski dvor u Beču, a sada i svi istinski enofili kod nas imaju priliku da ga piju”, za Kameleon je izjavio Radovan Vukoje, vlasnik vinarije “Podrumi Vukoje”, te dodao:

 

“Osim sorti žilavke i vranca, mi proizvodimo i internacionalne sorte kao što su cabernet sauvignon, chardonnay, pinot noir, syrah, muskat, merlot i druge, odnosno ukupno 22 vrste vina.”

 

 

zilavka

 

 

Osim na našem tržištu, ova vine izvoze se na još dva kontinenta.

 

“Pored Europe, podrumi Vukoje se nalaze i na tržištu Azije i Sjeverne Amerike. To smatramo jednom velikom obavezom, jer se upravo na tim tržištima nalaze najpoznatiji svjetski proizvođači vina”, rekao je Vukoje.

 

 

vinograd 2

 

 

Gospodin Radovan Vukoje ponosno je govorio i o nagradama koje je ova vinarija dobila.

 

“Carsko vino Vukoje je dobilo mnoga priznanja, a jedno od najprestižnijih su nagrade u Milanu, Parizu, Beču, Bergamu…Kao kruna svega, podrumi Vukoje su proglašeni i najboljom vinarijom u jugoistočnoj Europi. To je veliki uspjeh, ne samo naše vinarije, već i uspjeh bh vinarstva”, zaključio je vlasnik ove hercegovačke vinarije.Izvor: Vedran Jahić

 

KameleoNet Soc!al

Podijeli s prijateljima!

Kaži šta misliš!


Početna stranica

INFO

Ja Reporter

PROGRAM

MARKETING

KONTAKT

TOP PICS

TOP VIDZ

TOP LIST

CopyRight © 2012 - Radio Kameleon doo Tuzla - Sva prava zadržana. Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox i Google Chrome web browser-e, ekrane minimalne rezolucije 1152x864px.
Verzija za mobilne uređaje će biti dostupna uskoro. Uslovi i pravila korištenja